Načini plaćanja i dostava

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

PerNatal.hr će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. Nakon proteka roka akcijske prodaje, PerNatal.hr neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se kupcu putem elektroničke pošte na adresu elektroničke pošte navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe.

Sve cijene su izražene u eurima (€).

U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@pernatal.hr ili na telefonski broj 091 5456 572 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na broj 091 5456 572 i pomoći ćemo vam dovršiti kupovinu.

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

– Plaćanje pouzećem
– Kartično plaćanje putem CorvusaPay-a
– Transakcijska uplata
– Plaćanje PayPal-om
– Plaćanje kriptovalutama putem PayCek-a
– Plaćanje predračunom (samo za pravne osobe; u tom slučaju primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima)

Plaćanje karticama putem CorvusPay sustava

Odabirom kartičnog načina plaćanja, kupca se prebacuje na zaštićeni server, te na CorvusPay sučelju upisuje autorizacijske podatke za plaćanje. Po ovoj metodi osigurana je sva potrebna zaštita, a CorvusPay je odgovoran za sigurnost autorizacijskih i privatnih podataka.
Ukoliko je transakcija kompletirana i iznos je terećen s kartice kupca, u slučaju povrata proizvoda, povrat sredstava omogućuje se putem Corvus-a.
Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: MasterCard, Diners, Visa ili Maestro. I to:
Jednokratno: MasterCard, Maestro, Visa, Diners.
Do 12 rata bez kamata: Visa i Maestro Privredne banke Zagreb, MasterCard i Visa Zagrebačke banke i Maesto i Visa Erste banke (MB+).

CorvusPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. CorvusPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji CorvusPay ima. CorvusPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
CorvusPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.
CorvusPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.
Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca: me i prezime, e-mail, telefon, adresa, mjesto, poštanski broj, država, vrsta kartice, broj kartice, rijeme trajanja kartice, CVV kod kartice.
CorvusPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.
CorvusPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Plaćanje virmanom – transakcijski račun

Odabirom virmanskog načina plaćanja, na adresu e-pošte Kupca šalje se potvrda narudžbe s informacijama o plaćanju: iznos, broj računa na koji je potrebno uplatiti iznos te broj narudžbe. Uplatu možete izvršiti putem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine i sl.
Virmansko plaćanje se smatra potvrđenim u trenutku primitka uplate na žiro-račun Prodavatelja. Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom narudžbe. Datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu se razlikovati što može utjecati na pomicanje datuma isporuke.

Plaćanje pouzećem

Opcija plaćanja pouzećem, odnosno plaćanje gotovinom po primitku pošiljke, kupcu/korisniku omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu ili u poštanskom uredu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPNJI

PerNatal se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika PerNatal-a te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. PerNatal može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi PerNatal-u.

PerNatal će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga. PerNatal prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način korištenja PerNatal-a bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

PerNatal prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet ProtocolAddress) korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. PerNatal će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja PerNatal-a od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke PerNatal će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

PerNatal ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. PerNatal za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene od banaka, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

DOSTAVA I UVJETI DOSTAVE

  • trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave
  • trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda
  • trošak dostave na području Republike Hrvatske za dostavu na kućnu adresu je fiksan i iznosi 3,96 € bez obzira na težinu, volumen ili adresu kupca ili 3,30 € za isporuku u poštanskom uredu
  • za iznos narudžbe iznad 99,54 € trošak dostave u cijelosti snosi PerNatal
  • rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na području cijele Hrvatske je 3-7 radnih dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom napomenom
  • u slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Kupac je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda kupac ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio prodavatelju bez isporuke kupcu i sl.) Prodavatelj se obvezuje poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku.
Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ako postoji sumnja na zlouporabu od strane kupca/korisnika.
Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu, samo ukoliko korisnik navedene podatke dobrovoljno dostavi PerNatal.hr-u. Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Prodavatelj ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Prodavatelj za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene od banaka, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Cjelovitost paketa potvrđuje se vizualnim pregledom paketa od vanjskog oštećenja, a moguća unutarnja oštećenja su predmet reklamacije.

Jamstveni list, deklaracije i dostavnica su dokumenti koje dobivate prilikom isporuke robe, a fiskalizirani račun šaljemo e-poštom na Vašu e-mail adresu.
Mreža, to jest popis ovlaštenih servisera po gradovima s kontaktima se nalazi na jamstvenom listu. 

Rizik gubitka – Svi proizvodi, usluge i ostali artikli na stranicama www.pernatal.hr su vlasništvo Teneritas momenti d.o.o.. Kod ugovora o kupoprodaji, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada je njemu ili osobi koju je on naveo, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed. Ako je prijevoznik bio izabran na prijedlog potrošača, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada roba bude predana u posjed prijevozniku.