Načini plaćanja i dostava

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

PerNatal.hr će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. Nakon proteka roka akcijske prodaje, PerNatal.hr neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se kupcu putem elektroničke pošte na adresu elektroničke pošte navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe.

Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK).

U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@pernatal.hr ili na telefonski broj 091 5456 572 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na broj 091 5456 572 i pomoći ćemo vam dovršiti kupovinu.

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

 1. Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom.

Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: MasterCard, Diners, Visa ili Maestro. I to:

Jednokratno: MasterCard, Maestro, Visa, Diners

Do 12 rata bez kamata: Visa i Maestro Privredne banke Zagreb, MasterCard i Visa Zagrebačke banke te Diners.

 1. Plaćanje općom uplatnicom.

Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Uz potvrdu narudžbe, PerNatal prosljeđuje e-mailom sve podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati na opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku.

 1. Plaćanje internet bankarstvom.

Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Uz potvrdu narudžbe, PerNatal prosljeđuje e-mailom sve podatke potrebne za izvršenje plaćanja.

 1. Plaćanje predračunom (samo za pravne osobe).

Pravne osobe imaju mogućnost plaćanja predračunom. Uz potvrdu narudžbe, PerNatal prosljeđuje e-mailom predračun. Nakon primitka uplate u skladu s predračunom pokreće se postupak isporuke.

 1. Plaćanje gotovinom – pouzećem.

Prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naznačen u računu uključujući i trošak dostave.

ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPNJI

PerNatal se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika PerNatal-a te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. PerNatal može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, OIB, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi PerNatal-u.

PerNatal će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga. PerNatal prikuplja, obrađuje i objavljuje podatke o korisnicima koji se odnose na način korištenja PerNatal-a bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika.

PerNatal prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet ProtocolAddress) korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. PerNatal će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja PerNatal-a od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke PerNatal će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

PerNatal ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. PerNatal za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene od banaka, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

DOSTAVA I UVJETI DOSTAVE

 • trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave
 • trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda
 • trošak dostave na području Republike Hrvatske za dostavu na kućnu adresu je fiksan i iznosi 29,90 kn bez obzira na težinu, volumen ili adresu kupca ili 24,90 kn za isporuku u poštanskom uredu
 • za iznos narudžbe iznad 750,00 kn trošak dostave u cijelosti snosi PerNatal
 • rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na području cijele Hrvatske je 3 radna dana od dana zaključene narudžbe, izuzev proizvoda s posebnom napomenom
 • rok isporuke proizvoda, kod kojih je navedeno da se nalaze na zalihi, na hrvatske otoke je do 7 radnih dana
 • u slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike