Originalni Kiddy prednji štit pruža djetetu odličnu zaštitu u slučaju sudara.
Rizik od ozljeda vratne kralježnice znatno je smanjen zahvaljujući tehnologiji vezanja djeteta preko Kiddy zaštitnog štita.

Testiranja su pokazala da u trenutku sudara, djetetu koje je u autosjedalici vezano klasičnim pojasom s uporištem u 5 točaka trup i ramena ostaju čvrsto uz naslon sjedalice, a glava i vrat potisnuti su naprijed. U sudaru nastaje velika sila koju djetetovo tijelo u klasičnim autosjedalicama trpi isključivo u području vrata i glave. Zato djeca koje su vezana pojasom u autosjedalici često imaju ozbiljne ozljede glave i vratne kralježnice.
Kiddy prednji štit dozvoljava djetetovim ramenima i glavi da se prilikom sudara prirodno kreću prema naprijed, a takvo kretanje drastično smanjuje jačinu pritiska sile na djetetov vrat. Za razliku od klasičnih autosjedalica u kojim se dijete veže pojasom, u Kiddy autosjedalici trup i ramena ne ostaju uz naslon autosjedalice već se slobodno kreću prema naprijed. Tako se na području oko vrata opterećenje smanjuje za 50%. U slučaju sudara djetetovo tijelo naginje se preko štita, a takav prirodni pokret omogućuje da se nastale sile ravnomjerno raspodijele po djetetovu tijelu. Nastala energija rasprši se kroz štit i posebne „Shock Absorbere“ skrivene unutar sjedalice.

Tehnologija prednjeg štita je razlog zašto Kiddy autosjedalice pobjeđuju klasične autosjedalice s pojasom, a to potvrđuju i najviše ocijene na brojnim nezavisnim testiranjima.
Kako Kiddy prednji štit štiti dijete u slučaju udara?
Kiddy prednji štit izrađen je od tehnološki naprednih materijala koji apsorbiraju nastalu silu.
Prednji štit fiksira položaj djeteta u dvije linije – niža linija je kod područja zdjelice, a viša kod područja ključne kosti.

U slučaju udara prednji štiti ne stvara pritisak na osjetljive dijelove djetetova tijela (mekano tkivo), nego na snažnije koštane dijelove tijela ispod i iznad trbuha.

Prednji štit fiksiran je u strukturu autosjedalice i u sudaru ne steže djetetovo tijelo.

Svi Kiddy proizvodi na tržištu ispunjavaju ili čak premašuju sve zakonske norme i zahtjeve. Neovisni potrošači i organizacije redovito testiraju i nagrađuju Kiddy proizvode. Sve Kiddy autosjedalice koje su do sada testirale brojne svjetski poznate organizacije ocjenjene su sa „Dobar“ ili „Vrlo dobar“. Kiddy je posvećen tome da uvijek pruži najsigurnija sigurnosna rješenja koristeći dizajn i materijale koji udovoljavaju najnovijim znanstvenim i tehnološkim standardima.