Znate li što je glavni temelj Jane-a u vezi sigurnosti djece?

Ići korak dalje od zahtjeva postavljenih propisima. Zato većinu svojih resursa ulažu u istraživanje, a sigurnost je načelo ugrađeno u svaki Jane proizvod.

Jane centar za Crash Test istraživanje je jedinstveni laboratorij izgrađen 2003. godine kao rezultat opredjeljenja za sigurnost djece. U vlastitom laboratoriju testiraju svoje autosjedalice do krajnjih granica kako bi se postigla razina sigurnosti koja nadilazi zakonske uvjete.

U svim svojim testovima koriste vlastite lutke svih uzrasta, a koje su veličine i težine ”stvarnih” beba i djece te stvarne sile koje djeluju na vozilo u trenutku sudara.

Da bi sudar bio što stvarniji, prilikom testiranja, lutke moraju slijediti dva osnovna kriterija: biofidelity (lutke imaju istu težinu i veličinu kao i djeca u dobi koju predstavljaju) i antropomorfizam (pokreti i reakcije lutke u trenutku sudara moraju biti što sličniji reakciji stvarnog djeteta). Lutke su opremljene s čak 32 senzora raspoređena po cijelom tijelu lutke, a omogućuju mjerenje oštećenja u slučaju trzajne ozljede, napetost sigurnosnog pojasa te utjecaj bočnog udara i vertikalnog pomaka.

Još jedna posebnost Jane branda je njegova suradnja s UNICEF-om kako bi se smanjila smrtnost djece. Jane se 2010. godine pridružio UNICEF-u u borbi protiv malarije. Prevencijom, malarija je značajno smanjena u DR Kongo, i to uglavnom, zbog masovne kampanje i distribucije mrežica protiv komaraca tretiranih insekticidom.

UNICEF i Jane tvore prirodno partnerstvo jer oboje rade kako bi se osigurala zaštita djece.